Kral Blog Yazısı ve SEO

İçerik pazarlamanın (content marketing) kıyısından köşesinden geçmiş herkes, yıllardır SEO için söylenen ‘’içerik kraldır’’ mottosunu duymuştur. Kral içerik size yüksek etkileşim ve sıralama kazandırır ancak şunu unutmamak gerekir ki, ‘’en az 300 kelimelik tanıtım yazısı’’ ya da ‘’1000 kelimelik özgün tanıtım yazısı’’ gibi ezbere söylenen laflar yanlıştır. Yazınız 10.000 kelime bile olsa, kullanıcıyı etkileşime sokamıyorsa o yazı kral yazı değildir. Uzun yazı yazmanız sitenizi sıralamada üst taraflara atmaz, size SEO skoru kazandırmaz. İşe yarar, insanlara bilgi veren, viral olarak paylaşılan çoğu içerik uzun bir içerikten çok daha kraldır.

Peki, Kral İçerik Nasıl Olmalıdır?

Hızlı açılır olmalıdır: Sadece içeriği yazmak yeterli değil, web sitenizin bulunduğu sunucu veya web sitenizde bulunan gereksiz JS ve CSS kodları sayfanızın açılış hızını düşürebilir. Sitenizin açılmasını beklerken sıkılan ziyaretçi gibi durumlar etkileşiminizi ve SEO skorunuzu olumsuz etkiler. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı hatalar zinciridir.

İlk paragrafta okuyucuya ne anlatmak istediğini net olarak vermelidir: Çoğu internet kullanıcısının zamanı kıymetlidir. Onlara ulaşmak istedikleri yazıyı ilk paragraftan vermezseniz, içerik çok iyi olsa bile yazınızı okumadan geçebilirler.

SEO kaygısı olmadan yazılmalıdır: Daha önceleri sitelerde 500 kelimelik başlıklar, anlamsız Anahtar Kelimeler (keyword) ile dolu yazılar oluyordu. Artık bunlar geride kaldı. SEO kaygısıyla yazılan yazılarda siteye gereksiz ‘’hemen izle, hd izle’’  gibi anahtar kelimeler kullandığınızda insanlar ve aynı zamanda arama motorları, sizin spam yaptığınızı çok kolay bir şekilde anlıyor. Yazınızı SEO için yazıyorsanız bile bunu okuyucuya belli etmemelisiniz.

Kolay anlaşılır bir dilde olmalıdır: Okuyucular yazını okurken yazı bitmesin diye heves etmeli, sonuna kadar okuyabilmelidir. Bunun için kolay ve akıcı bir dil kullanmanız gerekir. Sonuna kadar okunmayan yazılar hem site içerisinde hem de sosyal medyada etkileşim alamaz.

Resim ve video gibi materyallerle desteklenmelidir: Web sitenize yazıyla ilgili resimler, hareketli resimler (gif) veya ufak ufak videolar yerleştirerek okuyucunuzun dikkatini çekersiniz ve sitenizde daha çok zaman geçirmesini sağlarsınız. Bu da size SEO skoru olarak geri döner.

Sonuç olarak bu maddeleri uygularsanız yazdığınız blog yazınız; çok daha güzel, sade ve anlaşılır bir dile sahip olacaktır. Bu hususları uyguladığınızda okuyucularınızın, müşterilerinizin ve bunların yanında SEO’nun dikkatini çeken kral bir içeriğe sahip olursunuz.

Diğer bir bloğumuz olan “SEO Nedir?” adlı yazımızı görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Blog yazılarımızın tamamına burdan ulaşabilirsiniz.

Sizde Dijital Reklamcılıkla ilgileniyorsanız eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgiye En Şirket Academy sayfasından ulaşabilirsiniz.

360° AJANS HİZMETLERİ
En
Şirket
Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak ve bizimle tanışmak için hemen iletişime geçebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA BİZ